Robert Hahns 2011 blogg är här!

Hej alla!
Nu byter jag från från roberthahn2010 till roberthahn2011.wordpress.com helt enkelt därför att det är ett nytt år! Jag har varit mycket upptagen under januari månad, så därför har bloggen stått stilla en tid. Men nu kommer den igen. Ny text planeras varje lördag!

Det vi skall syssla med under 2011 är bl.a. fällor inom vetenskapen. Många som skrivit till mig har anammat en alltför skönmålad bild av hur det går till ”out there”. På min blogg skall ni få veta mer!

Jag skall dessutom diskutera andliga frågor och hur medier arbetar, vad som är bra och vad som är dåligt. De flesta som diskuterar mediers verksamhet tycks inte förstå så mycket av vad det är fråga om. De har sin uppfattning klar på förhand – att medialitet är bluff. Men det är inte bara medier som luras, vetenskapsmän gör det också!

Vi skall förstås diskutera de svenska vetenskapliga och andliga extremiströrelserna, föreningarna Vetenskap och folkbildning (VoF) och Humanisterna.

Den första bloggen 2011 kommer dock att handla om autism och ADHD. Kan man blir hjälpt av diet eller inte? Hur är det med vetenskapsfusket inom autism-forskningen?

För er som vill veta mer om mig kan läsa här:
Fakta om mig
Min ”curriculum vitae”
Mina publikationer

Du undrar kanske varför jag lagt in bilden med barnen vid vattnet. Det är jag och min äldre bror som sitter och metar på bryggan på sommarön Rävsund i Stockholms skärgård år 1957. Den bilden har alltid skänkt mig ro, stillhet och tillförsikt. Därför har jag sedan många år haft den som bakgrundsbild på flera av mina datorer. Och just därför tycker jag att du också skulle få se den.

Annonser

8 kommentarer

Under Artiklar

8 svar till “Robert Hahns 2011 blogg är här!

 1. Jag vill bara säga att jag tycker och tror att det är bra att individer som du vågar ta ställning offentligt. Jag ser fram emot att läsa. Lycka till med bloggandet!

 2. jon

  Jag ser fram emot att läsa fortsättningen på din blogg…

 3. Hej Robert!

  Jag kommer med intresse att följa din nya blogg. Nytt spännande år och förändringens tider = Härligt 😀

  Bästa Finlands-hälsningar från
  Pia

 4. Helge

  ser fram emot din nästa artikel. Ett viktigt ämne.

 5. ruben

  Skall bli intressant. Det florerar många teorier om eventuell orsak och möjliga behandlingar ( vaccinationer? felaktig kost? miljögifter? osv. ). En undran från mej, som kanske är svårt svara på. Som vanlig ”svensson” har jag inte kunnat undvika allt som skrivs om det. Har sjukdomen alltid funnits eller har den uppkommit under senaste årtiondena. Ökar den, eller verkar det bara så, för att man kan ge ett namn på det nu för tiden? Väntar otåligt på nästa blogg inlägg 🙂

 6. Jag läser och uppskattar din blogg, men kommenterar sällan (aldrig, förutom nu). Vill bara säga att du gör en viktig insats för folkbildningen i och med din blogg!

  • Tack alla läsare för vänliga ord!
   Till Ruben och Eva – enligt teorin om ADHD så är det ett mjölkprotein, kasein, som skall vara förvärra det psykiska tillståndet. Vill man undvika det kan man köpa rismjök, som numera finns i de flesta mataffärer. Jag vet inte så mycket om obehandlad mjölk, men det finns säkert dem som kan mycket om saken. ADHD och autism har ju ökat mycket på senare år, och man vet faktiskt inte om det är fråga om en reell ökning eller om ingen tänkte på (eller visste om) diagnoserna förr. Dessa neuropsykiatriska åkommor är tämligen nya begrepp.

 7. ruben

  Tack för svaret. Det var intressant höra att det var ett mjölkprotein ( kasein ), som man tror förvärrar ADHD. Det lilla jag läst är att behandlad mjölk har bl.a. ”krossade” protein partiklar så de kan orsaka upptag i blodet genom tarmen. Men det är inget jag vet utan bara läst och kan vara teorier?
  Intressant om kosten i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s